středa 8. června 2016

Slavnosti svobody Plzeň 2016



Opožděně,ale přece! Na začátek hned podotknu že jsem z celé akce zklamaná a tak se to v článku projeví. Přijeli jsme už v pátek s celou partou, někteří totiž na místě spaly aby mohli hlídat techniku.
V sobotu nastal den D a my s naší Tatrou 613 jsme vyjeli z domova. Dopoledne se nic nedělo,lidé chodily do Depa spíše na Food market či co tam bylo za akci. Odpoledne už to bylo lepší,byli tam docela davy. Abych to shrnula celou dobu slavností  jsme byli odstrčeni v Depu, byli stále na stejném místě na place a dvakrát shlédli ukázku aktivních záloh,mimochodem ukázku kterou by jsme i my nahráli lépe.
Podle mě jsou lepší oslavy třeba v Rokycanech v muzeu na demarkační linii, kde nejsou oslavováni pouze Američané ale i Rusové.
Všechna vystavená technika patří nadšencům VU7374,kam také patříme.

úterý 18. srpna 2015

2. retrojízda vozy socialismu, aneb v čem jsme jezdili

Dne 8.8. jsme se sešli ve Zbiroze aby jsme dohlédli na závod veteránů. Vyjeli oba naše policejní vozy, jak žigulík tak Tatra 613. Byli jsme rozdělení na stanovištích a naváděli a kontrolovali projíždějící vozy.

pondělí 20. července 2015

Jeden skvělý víkend 2015

Jen malá ukázka z jednoho dřívějšího víkendu. Zvládli se dvě akce,dvě uniformy s jedním autem. Bohužel jsme nejeli mým oblíbencem Tatrou 613 ale Žigulíkem ( Lada 1500), je to takové prdítko oproti vládnímu vozu. Jinak co se týče uniforem na kterých jsou vidět rozdíly je to tím že já jezdím za TAI, kdežto většina jsou VB. Našla jsem krásný přehled uniforem našich příslušnic ČSLA tak koho to zajímá zde má odkaz.

středa 24. června 2015

Trošku retro když ještě bylo teplo

"Můžeme si být jisti pouze jednou věcí. Nemůžeme si být jistí absolutně ničím, protože z přítomnosti vychází přímá úměra mezi minulostí a budoucností."

pátek 22. května 2015

beige tone

Jeden archivní příspěvek. Focen opět Evičkou♥. 

pátek 24. dubna 2015

green

Dnešek v lahvové barvě, procházka nad Zámeček, cigaretka a "ukradený" baret - vypůjčený od dědy. Mám ráda jaro protože konečně můžu nosit sukně a šaty každý den.
Za foto opět děkuji Evičce.♥

pondělí 20. dubna 2015

colorful scarf


Dnešní školní inspirace 40´/50´. Stačí shrnout takto: do školy si nedovolím jít v nějakém kloboučku,na retro účes nemám ráno čas,v podpadcích nevydržím celý den a lidi v Plzni by na mě koukali jak na blázna.
Za foto děkuji Evičce.♡♡♡

neděle 19. dubna 2015

Setkání historických služebních vozidel 18.4.2015 Strnadice


Včera jsme se vydali na první policejní  sraz do Strnadic. I přes nepřízeň počasí se den povedl, byla jsem dokonce i nedobrovolně ( trošku jsem jsi o to koledovala ) unesena. Na těchto srazech je vždy spousta legrace. Kdyby někdo nevěděl co znamená označení TAI, čehož jsem příslušnice ať klikne na odkaz ZDE.

pátek 17. dubna 2015

Marlene trousers


Nosit v dnešní době klasické kalhoty ( opravdu klasické společenské - rozšířené, žádné upnuté ) pokud nepracujete v kanceláři budí poněkud rozpaky. Ale přece žijeme v té demokratické republice tak si každý může nosit co chce. Mám ráda Doslova zbožňuji tyto ukradené od babi, připomínají mi ty co nosila Marlene Dietrich. Určitě si chci pořídit originál Marlene trousers nebo klasické Indigo jeans.